Ga een telefoonverzekering vergelijken voordat je hem afsluit

Je hebt je nieuwe smartphone in handen en de verkoper biedt hierbij tegelijkertijd een telefoonverzekering aan. Handig, want dan is je telefoon direct verzekerd. Wacht toch nog even en ga de telefoonverzekering vergelijken met andere aanbieders. Dit kan je kosten besparen!

Smartphone is kostbaar

Een smartphone is een kostbaar speeltje en daarom bieden verzekeraars daar ook een verzekering voor aan. Maar de voorwaarden én de premies tussen de verschillende verzekeringen verschillen nogal. Let bijvoorbeeld eens op het eigen risico. Bij de ene verzekeraar betaal je €50,- eigen risico per gebeurtenis, terwijl je bij de ander geen eigen risico hebt. Wanneer je vaak iets claimt betaal je dus elke keer die €50,-, naast de premie die je al maandelijks betaalt.

Een telefoonverzekering vergelijken doe je dus ook op basis van de voorwaarden. Wat valt er wel, en nog belangrijker, wat valt er niet onder de dekking. Verlies valt in veel gevallen niet onder de dekking en bij diefstal moeten er sporen van braak zijn. Dus als je telefoon uit je jas gestolen wordt valt dit in veel gevallen niet onder de dekking en ook als je hem zelf ergens laat liggen ben je hiervoor niet verzekerd. Het is daarnaast goed om te weten dat een aantal inboedelverzekeringen of reisverzekeringen ook schade dekken aan je smartphone.

Als je dus met het idee loopt om een telefoonverzekering af te sluiten, is het raadzaam om eerst de telefoonverzekering te vergelijken met andere aanbieders én je al bestaande verzekeringen, voordat je besluit om deze af te sluiten. Zo weet je zeker dat je een lage premie en goede voorwaarden hebt en niet dubbel verzekerd bent.