Strakkere contouren in het gezicht met een facelift

Een facelift is allang geen taboe meer in Nederland. Waar in de jaren 90 nog vreemd gekeken werd naar de Amerikaanse celebrities die een facelift lieten uitvoeren bij een plastisch chirurg is tegenwoordig ook in Nederland iedereen op de hoogte van de mogelijkheden en wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van een facelift om strakkere contouren in het gezicht te krijgen.

Dit is namelijk waar de behandeling voor bedoeld is. Meestal door ouderdom wordt de huid en de spieren van het gezicht steeds slapper waardoor deze niet meer de strakke lijnen heeft die als aantrekkelijk worden beschouwd. Bij een facelift wordt de huid weer strak getrokken waardoor ook de spieren van het gezicht weer een mooie vorm krijgen en de strakke contouren terugkeren.

Vertrouwde arts uitkiezen

dokterZo’n vijfentwintig jaar geleden werden mensen voor het eerst met facelifts geconfronteerd door enkele beroemdheden die gebruik maakten van deze plastische ingreep. Die eerste facelifts hadden niet altijd het mooiste resultaat als gevolg. Hierdoor zijn veel mensen afgeschrikt en heeft de facelift behandeling een slechte naam gekregen.

Tegenwoordig zien we echter bijna geen gevallen meer waar een facelift niet het gewenste resultaat als gevolg heeft. Plastische chirurgen zijn zo geoefend geworden in het uitvoeren van deze ingrepen dat men vaak totaal niet meer ziet wanneer iemand gebruik heeft gemaakt van een facelift. Toch moeten mensen niet te zelfverzekerd worden en goed uitzoeken of een arts wel een facelift toevertrouwd kan worden. Doe daarom altijd goed onderzoek door bijvoorbeeld op internet te zoeken naar ervaringen met de arts.

Een andere ingreep in het gezicht is de neuscorrectie. Deze ingreep kan de stand van de neus aanpassen. Het is een ingreep die met veel precisie gedaan moet worden. U vindt hier meer informatie over de ingreep. Aan alle ingrepen zitten risico’s verbonden. Het is belangrijk dat altijd met een arts te overleggen voordat uw beslissing genomen wordt.